sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Isänpäivän suklaakakku




 
Isänpäivää on meillä juhlistettu tänään Mantelisella Mutakakulla
 
125 gr voita
1,5 dl sokeria
3 munaa
125 gr tummaa suklaata 70%
125 gr mantelijauhetta
Kuorrutus :
100 gr tummaa suklaata 70%
35 gr voita
1 rkl hunajaa
 
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten.
Sulata suklaa vesihauteessa. Kääntele se vähän jäähtyneenä taikinaan.
Sekoita joukkoon mantelijauhe ja halutessasi puoli teelusikallista manteliuutetta.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Alenna  lämpötila 175 asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.
Irrota kakku vuoasta vähän jäähtyneenä.
Mittaa kuorrutuksen ainekset metallikulhon. Nosta kulho vesihauteeseen. Sekoittele kunnes ainekset ovat sulaneet ja kuorrutus on tasaista.
Levitä ensin reunoille ohut kerros kuorrutetta veitsellä tai lastalla tasoitellen. Kaada sitten loput kuorrutuksesta kakun keskelle ja anna sen valua tasaisesti, kakkua hitaasti käännellen.
 
Tämä ohje löytyi uudesta MAKU -lehdestä.
Vuoka olisi saanut olla halkaisijaltaan pienempi niin kakkuun olisi saatu enemmän korkeutta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti