sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Porkkanakakku





Sunnuntain herkkuhetki, porkkanakakkua runsaalla kuorrutuksella :)

Porkkanakakkua tuli monesti ostettua silloin kun asuimme ulkomailla. Lähikaupan kakkuhyllystä se tuli testattua parhaimman makuiseksi ja päätin kokeilla onnistunko itse läheskään yhtä hyvään lopputulokseen. Tässä ohje jota kokeilin...

Porkkanakakku tuorejuustokuorrutteella

pohja :
6 kananmunaa
4,5 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl soodaa
1 rkl kanelia
1 rkl vaniljasokeria
1/3 tl neilikkaa
3/4 dl rypsiöljyä
9 dl porkkanaraastetta

kuorrutus:
100 gr voita
200 gr tuorejuustoa (vanilja)
8 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää öljy ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lopuksi nostele joukkoon porkkanaraaste. Vuoraa iso uunivuoka tai uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 190 asteessa 30-40 minuuttia. Jäähdytä...

Vatkaa kuorrutteen ainekset keskenään tasaiseksi ja levitä jäätyneen kakun päälle. Halutessasi ripottele päälle mantelirouhetta.
Keitä kahvit kaveriksi !

Ihanaa sunnuntaita !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti