lauantai 18. lokakuuta 2014

Sämpylöitä ja kanakeittoa


Laitoin illalla sämpylätaikinan valmiiksi jääkaappiin joten aamu alkoi tuoreen leivän tuoksulla, mikä sen parempaa :) Tämän yksinkertaisempaa ohjetta ei olekaan joten kannattaa kokeilla...

7,5 dl vettä
1,5 pss kuivahiivaa
1,5 rkl suolaa
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl kokojyväjauhoja
n. 10 dl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin ja lisää n 40 asteinen vesi. Sekoita tasaiseksi, peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin yöksi kohoamaan.
Aamulla ota taikinaa kulhosta kahdella isolla lusikalla suoraan leivipaperille, huiskauta päälle vehnäjauhoja ja paista 230 asteessa n 30 minuuttia.




Lounaalla sämpylöiden kanssa syötiin kanakeittoa jota perheenjäsenet jaksavat pyytää kerta toisensa jälkeen, se maistuu kaikille. Helppoa, nopeaa ja maistuvaa. Keitot ja syksy vaan kuuluvat yhteen :)

Nyt heiluttelemaan puikkoja jottei totuus unohtuisi !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti