maanantai 29. joulukuuta 2014

Saaristolaisleipä


Parhaat reseptit kulkevat sukupolvilta toisille tai ystäviltä ystäville...
Tämä ihana saaristolaisleipä tuli kokeiltua eilen. Ohje kulkeutui ystävien välityksellä ja maistui koko perheelle erilaisin päällisin.

Saaristolaisleipä

1 l omenamehua
100 gr hiivaa
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
2 dl siirappia
1,1 l vehnäjauhoja

Hiiva liuotetaan lämmitettyyn omenamehuun ja loput aineet sekaan. Sekoitetaan tasaiseksi ja kaadetaan kolmeen noin 1,5 litran vetoiseen voideltuun leipävuokaan. Kohotetaan tunti ja paistetaan 200 asteisessa uunissa ensin puoli tuntia, sitten sivellään siirappivedellä ja jatketaan paistamista vielä toiset puoli tuntia.

Kiitos ohjeesta !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti